Detsember 2019 kokkuvõte

Detsembri läbisõiduks kujunes 2065 km ja selle sõitmiseks kulus kokku 27.78 €. Kodus laetud elekter moodustas sellest 23.28 € ja avalikes laadijates laadimine 4.5 €. Kuu keskmisena tuli läbisõidu kohta hind 1.35 €/100 km. Kodus laetud elektri keskmine hind tuli taas küllalt madal, koos kõikide maksude ja tasudega 12.6 senti/kWh.

Teised autoga seotud kulutused detsembris olid uued kojamehed (22.5 €) ja põhjalik pesu koos püsivahatamisega OÜ Carwashis (autokeraamika.ee) kus kasseeriti 120 €. Ei ole kuidagi nende poolt sponsoreeritud, aga olen siiani nende tehtud töödega väga rahul ja julgen kindlasti soovitada.

Kona on värskelt tulnud pesust ja peale on kantud püsivaha Meguiar's Ultimate Wax. Aasta teises pooles on plaanis uuendada keraamilist katet.

Laadimine Pärnu kiirlaadijas Hesburgeri juures poolel teel Tartust Saaremaale, kus detsembri alguses sai kolmepäevasel reisil käidud (jah, siis oli isegi lumi maas!). Kogu reisiga tuli 707 km ja keskmiseks kuluks 16.6 kWh/100 km. Lisaks Pärnus nii minnes kui tulles laadimisele sai lisatud akusse 40% (26% - 66%) ehk ca 155 km Kuressaare ELMO laadija AC otsas. Pärnus laadimine on siiamaani tasuta, Kuressaares laadimine läks maksma 4.5 €. Kusjuures tegelikult oleks saanud kogu reisi tehtud vaid ühe laadimisega, kui kusagil Saaremaal oleks olnud kiirlaadija või oleks hotelli juures olnud võimalus autot laadida. Praeguses olukorras oli parim variant alustada Tartust sõitu pooltühja akuga, et saada Pärnu kiirlaadijas võimalikult hea kiirus, lisada Kuressaares 4h jooksul (samal ajal olime ise nagunii SPAs, nii et ootama ei pidanud) 155 km lisaks ja tagasiteel ka parasjagu tühja akuga Pärnus 30 minutit laadida. 

Pühadeaegsete sõitudega kogunes 769.5 km ja keskmiseks kuluks 16.3 kWh/100 km, temperatuurid sõitude ajal -1°C ja +7 °C vahel. Ehk täis akuga sõiduulatus ca 390 km.

Kommentaarid